En toen was het winter…
En toen was het winter…

En toen was het winter…

Terugblik

We mogen terugkijken op een mooi 2023. Een jaar met voldoende deelnemers en veel enthousiaste vrijwilligers.

Tot voor kort was het een zachte winter. Daardoor hebben we nog regelmatig tussen de buien door kunnen wandelen. Ook de duofiets wordt bijna wekelijks gebruikt.
Sommige deelnemers vinden het heerlijk om even uit te waaien na het eten. Er zijn weer veel bladeren geharkt en afgevoerd; een leuke bezigheid om buiten te zijn.

Alpaca’s

Een tijdje geleden hebben wij twee nieuwe bewoners gekregen op de zorgboerderij: Beer en Bobby, twee alpaca’s. Wat zijn ze leuk! Wij moeten nog een beetje aan hun wennen en zij aan ons, maar wat is het leuk om ze vanuit de zorgboerderij buiten in de wei te zien lopen!

Winteractiviteiten

In deze wintermaanden doen we veel spelletjes, zoals sjoelen en rummikub. Het is erg gezellig en het zorgt voor een leuke sfeer!
Ook hebben we pas bloemstukjes gemaakt. De strobloemen kwamen uit eigen tuin. Na afloop hebben we de stukjes ingepakt en konden de deelnemers ze mee naar huis nemen. De dames genoten ervan om dit te doen en de stukjes zijn prachtig geworden!

In de maand december zijn er ook veel koekjes gebakken om ze daarna lekker op te eten bij de koffie.
Boterkoek en herfstkoek valt ook goed in de smaak.
Van “Samen Tafelen” hebben we een mooie gift gekregen. Hiervan hebben we een wafelijzer gekocht waarmee naast wafels ook tosti’s en nieuwjaarswafeltjes gebakken kunnen worden. Er is al dankbaar gebruik van gemaakt.

Kerstdiner en oliebollen

Van Stichting Vrienden van Zorgboerderij Westhoeve kregen we een fijne verrassing: een heerlijk kerstdiner!
Er werd stilgestaan bij het wonder van de geboorte van de Heere Jezus, er werd een kerstverhaal voorgelezen en we zongen bij het orgel.

De laatste vrijdag van het jaar zijn er heerlijke oliebollen gebakken. Die hebben we ons allemaal goed laten smaken. Het was een fijne afsluiter van het jaar.

2024

Tot zover weer onze “nieuwtjes”.
Langs deze weg willen wij iedereen nog de allerbeste wensen toewensen voor het nieuwe jaar!