Voorjaar!
Voorjaar!

Voorjaar!

We zijn het voorjaar weer in gegaan. De vogels fluiten hun mooie lied.

We kunnen u in deze blog meedelen dat we 6 maart onze nieuwe ruimte in de grote schuur in gebruik hebben genomen. De verbouwing binnen is klaar. Wat zijn we daar blij mee! Het is er heerlijk licht en ruim. Onze deelnemers en vrijwilligers genieten van het mooie uitzicht over de wei en de ‘paardenput’. Er is vanalles te zien: prachtige wolkenluchten, scharrelende kippen, grazende schapen met hun lammetjes. In de ‘paardenput’ zien we ook regelmatig eenden en ganzen. Een heerlijk uitzicht dus!

Rondom het kookeiland is het vaak een gezellige drukte. We doen samen ouderwets de afwas. We bakken samen koekjes of maken het eten klaar. Ook breien we nog aan een deken (daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken).

Als het weer het toelaat, zijn de mannen graag buiten aan het werk. De werkplaats wordt ook gebruikt, op dit moment vooral om er te schilderen.

Zachtjes aan zijn we in de groentetuin begonnen. De plantuitjes staan al boven. We hopen dat we veel gezonde groenten in de tuin kunnen kweken om te gebruiken voor onze warme maaltijden.

Ook is er een tuinkas besteld. Deze hopen ze eind mei te plaatsen. Een mooie voorziening voor regenachtig weer en heel nuttig voor onze groenten! We kijken er naar uit om er gebruik van te kunnen gaan maken.

Er zijn verschillende bedrijven en kerkenraden van gemeentes die ons hebben gesponsord met hele mooie geldbedragen. Er is een mooie oven van gekocht. Daar wordt allerlei lekkers in gebakken.

Ook hebben we nieuwe stoelen aan kunnen schaffen. Onze deelnemers geven aan dat ze heerlijk zitten. Ook vanaf hier hartelijk dank aan iedereen die ons op welke manier dan ook gesponsord heeft!